Kindermassage is voor elk kind heel prettig. En zeker als je een gevoelig, druk en/of hoogsensitief kind bent, kan je veel baat hebben bij een massage.

Waarom kindermassage?

Kinderen zijn heel puur en staan open voor hun omgeving. Zij zijn leergierig en zuigen informatie op als een spons.

Soms hebben kinderen moeite om deze prikkels te filteren, te doseren en te verwerken. Hierdoor kan overprikkeling ontstaan.

Overprikkeling kan leiden tot fysieke en emotionele klachten. Denk hierbij aan onrust, (lichamelijke) spanningen, slapeloosheid of gedragsproblemen. Kindermassage kan helpen om de balans in het lijf weer terug te brengen.

Wat is kindermassage?

Bij kindermassage gaat het minder om het perfect manipuleren van de spieren maar veel meer om het leren omgaan met positieve aanraking en het stimuleren van de huid.

Een liefdevol, positief huidcontact is belangrijk voor het lichaamsbewustzijn, maar ook voor het zelfbewustzijn. Een massage kalmeert het lichaam, verbetert de concentratie en zorgt voor een algeheel welzijn.

Kinderen die gedurende een aantal weken 2x per week 20 minuten massage ontvangen, merken over het algemeen al verschil. Ze voelen zich gelukkiger en kunnen met meer aandacht werken.

 

Tijdens een massagesessie van ongeveer een half uur, worden het hoofd, de buik (of rug) en de voeten gemasseerd. Het kind wordt gemasseerd met een draagolie gecombineerd met pure essentiële oliën van Doterra. Door de juiste olie af te stemmen op het kind, zal de massage een nog groter effect hebben.

Positieve effecten bij kindermassage

  • Goed voor het immuunsysteem
  • Het stimuleert de leerprocessen van het kind
  • Meer zelfvertrouwen
  • Minder spierspanning en lichamelijke klachten als hoofd- en buikpijn
  • Verbetering van het concentratievermogen.
  • Verbetering van de slaap en jezelf fitter voelen
  • Beter algeheel welzijn

Hoe ga ik te werk?

Wederzijds vertrouwen is belangrijk om een goede massage te kunnen geven en te ontvangen. Om vertrouwen te geven en te krijgen, is het belangrijk om een veilige omgeving te creëren. Voorafgaand aan een massage zal er daarom altijd eerst een kennismakingsgesprek plaatsvinden in mijn praktijk met het kind en de ouder(s). In dit gesprek bespreken we wat de wensen, mogelijkheden en verwachtingen zijn. Een kennismakingsgesprek is kosteloos en vrijblijvend.