Heb jij autisme, ADHD of ben je hoogsensitief of hoogbegaafd? Ben jij op zoek naar begeleiding waar jij jezelf mag zijn? Dan is De Kinderdroom de place to be! Leef je uit op creatief gebied en maak jouw dromen waar.

Werken aan je persoonlijke ontwikkeling

Creatief bezig zijn is niet alleen ontzettend leuk maar ook heel belangrijk voor jouw persoonlijke ontwikkeling. Want je leert brainstormen, inventieve oplossingen te zoeken en zelf je plan te trekken. Vervolgens ga je vol enthousiasme en opperste concentratie aan de slag. En als het even niet lukt? Dan vraag je om hulp, zoek je andere materialen, werk je met iemand samen, zet je de schouders eronder en probeer je het gewoon opnieuw. Net zolang tot je wél je doel bereikt.

Vaardigheden die jou verder helpen in het leven

Zo ben je ongemerkt bezig met het leren van allerlei vaardigheden waar je later in je leven ook veel aan hebt. Denk maar aan je taalontwikkeling, concentratie, fantasie, fijne motoriek, sociale vaardigheden, zelfredzaamheid en het probleemoplossend vermogen. Maar het belangrijkste is natuurlijk dat jij je fijn ontspant en een hoop plezier aan het hele traject beleeft.

Creatief op vele manieren

Denk jij bij creativiteit alleen aan knutselen? Er is ZOVEEL meer! Wat dacht je van heerlijk swingen op de muziek? Of op een bijzondere manier een verhaal vertellen? En nadenken over een manier waarop je een speciale ervaring in woorden, beeld of geluid vangt? Daarom ga je bij De Kinderdroom regelmatig op pad. Samen de wereld op een andere manier verkennen om zo inspiratie op te doen.

Al zin om een keer mee te doen?

Vraag dan meer informatie aan over:

  • Individuele begeleiding
  • Begeleiding in een groep (maximaal vier kinderen)
  • Gezinsbegeleiding

De Kinderdroom biedt maatwerk!

Bij De Kinderdroom gaat het altijd om maatwerk. Hier krijgen jij en je ouders de hulp die jullie nodig hebben. De begeleiding is gebaseerd op de ‘Geef me de 5’-methode van Colette de Bruin.

Wat zijn de kosten?

Het is mogelijk om de begeleiding te betalen met het persoonsgebonden budget. Neem voor meer informatie contact op met De Kinderdroom.

Wat is de training Pubermind?

Pubermind is hét antwoord voor iedereen die op zoek is naar een leuke manier om met (pre)pubers in gesprek te gaan. Dit spel bereidt kinderen vanaf negen jaar voor op de puberteit en helpt jongeren problemen te (h)erkennen en op te lossen tijdens de puberteit. Pubermind is geschikt voor kinderen mét of zonder beperking. Het is leuk, laagdrempelig en prikkelt iedereen om goed na te denken. Speel het spel individueel, in een groepje of met het hele gezin. Het leert een puber om meer zelfredzaam en zelfstandig te zijn. Het belangrijkste uitgangspunt? De interactie tussen de deelnemers. Want daardoor neemt het zelfinzicht toe en begrijpt de puber beter met welke veranderingen hij tijdens de puberteit te maken krijgt. Door Pubermind krijgt een jongere meer grip op de situatie en dat helpt hem om nieuwe stappen te zetten.

Hoe lang duurt een sessie?

Afhankelijk van het aantal deelnemers 1-2 uur.

Waar vindt de sessie plaats?

Bij De Kinderdroom of op locatie naar wens.

Gespecialiseerd in het begeleiden van kinderen met autisme en aanverwante stoornissen.

Gebaseerd op de methode 'Geef me de 5' van Colette de Bruin.